Biztonsági rácsok Budapest

, , Leave a comment

Biztonsági rácsok Budapesten – védekezés a betörések ellen

A statisztikákból kiderül, hogy Fejér, Somogy, Borsod, és bizony Pest megyében történik a legtöbb betöréses lopás. A számokat tovább vizsgálva kiderül az is, hogy ezen esetek fele Pest megyében és Budapesten történik. A Mesterzár Kft. szakemberei ezért nem győzik hangsúlyozni, hogy a biztonsági rácsok Budapesten ma már elengedhetetlen feltételei a család nyugalmának.

Budapesten belül a betörések nagyobb része Budán történik. A hosszabb nyaralások alatt pedig fokozatosan nő a betörés kockázata. De hova is megy be a rabló? Oda, ahol egyrészt nagy értéket sejt, másrészt látja, hogy a tulajdonos nem fektet hangsúlyt a biztonságtechnikára. A rablók nagyobb része az ablakok és ajtók befeszítésével kerül be az otthonokba. Emiatt is egyre népszerűbbek a biztonsági rácsok Budapesten.

Tudnia kell, hogy egy biztonsági rácsnak nem csupán a betörés megakadályozásában van szerepe. A látványos acél rácsok elrettentőek, a rablók számára. Így hiába tűnik elsőre nagyobb kiadásnak az ajtók, ablakok biztonsági ráccsal való ellátása, ezek hatalmas elrettentő erővel bírnak. Azt szoktuk mondani, hogy aki a fővárosban él, sajnos fokozottabban ki van téve a betörés kockázatának. Ezért érdemes pénzt fektetni valamilyen biztonságtechnikai megoldásba.